top of page

Studio Gathenhielm

Anette

medverkande artister hösten 2017

Anette Sundqvist är utbildad vid Engelska Teaterhögskolan i  London och har arbetat sju år utomlands som skådespelare i England, Italien och Turkiet. Hon har gjort roller som Mrs Peachum i The Threepenny Opera, Försvarsadvokaten i Machinal, Baronessan av Thunder-ten-trunck i Candide och Minerva McGonagall i Harry Potter på turné i Italien. I London presenterade hon även Idol-showen, Pop-idol Live Experience på Madame Tussaud´s. I Sverige har hon bland annat gjort roller för SVT, Göteborgsoperan och Stora Teatern. Hon ses även som dansande skåde-spelare i BBC´s kostymdrama Vanity Fair regisserad av Mira Nair. Anette är även manus-författare och har skrivit tolv teaterpjäser och ett långfilmsmanus. Hon har tilldelats Lise-bergs Kulturstipendium, The Lilian Baylis Award och The Sir John Gielgud Trust Bursary.

Annette Sundqvist
Emma
Lisa

Emma Runegård är pianist med en diplomexamen i kammarmusik och en musikerexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Staffan Scheja och Anders Kilström, samt bl.a. diplomstudier i kammarmusik i Imola, Italien. Tillsammans med en pianistkollega grundade och drev Emma kammarmusikserien Ridå under sex säsonger, där hon också ofta framträdde som pianist. Emma är flitigt anlitad som pianist och repetitör i olika sammanhang, för närvarande av GöteborgsOperan och Göteborgs Konsertkör. Nyligen medverkande hon vid Laboratorio Liricos uppsättning av Madama Butterfly under ledning av Maestro Maurizio Arena. Hon samarbetar och framträder regelbundet med en rad svenska och utländska musiker och sångare. 

Emma Runegård
Lisa Fröberg

Lisa Fröberg har sedan sin examen från Guildhall School of Music i London blivit en etablerad ackompanjatör verksam i hela landet, främst i västsverige. Hon har framträtt som ackompanjatör, kapellmästare och kammarmusiker vid ett otal konserter och musikteaterproduktioner. Hon har även framträtt i radio och tv.
Lisa har haft anställning som repetitör vid bl a Den Norske Operaen, Folkoperan, Opera Garden i Aberdeen, Operahögskolan i Göteborg och Malmö musikteater. Hon är för närvarande anställd vid Göteborgsoperan.

Petra
Sten

Cellisten Petra Lundin är född och uppvuxen i Göteborg.

Efter avslutade studier på musikerprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg följde en tids utlandsstudier på Hochschule der Künste i Berlin.

Petra är sedan 2008 anställd som cellist i Göteborgs Symfoniker.

Utöver arbetet i orkestern är hon medlem i Selest, en grupp vars vision och idé är att skapa ett spännande, kammarmusikaliskt möte mellan pop/rock och klassisk musik.

Ett möte där gruppens senaste projekt var en nytolkning av Mozarts Requiem.

Petra Lundin

Klarinettisten Sten Westerlund är utbildad på Musikerprogrammet samt Diplomutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö. 1994 var han konsertmästare i Arméns Musikkår.

Sedan 2001 arbetar Sten i Göteborgsoperans orkester.

Sten Westerlund
Matilda
Matilda Jelse

Matilda Jelse arbetar som frilansande skådespelare och artist. Hon har i grunden en skådespelar- och cirkusutbildning, och har stor erfarenhet av teater, dans och rörelse. Hon har de senaste åren medverkat i både film och på teaterscenen. 

Matilda är med och driver de två fria teatergrupperna Bataljonen och Teater Gapet i Göteborg, i vilka hon både skapar föreställningar och skådespelar. Bataljonen är ett scenkonstnärskollektiv som skapar allt från show till experimentell satir. Teater Gapet arbetar med rörelsebaserad scenkonst blandat med text, ofta med inslag av akrobatik och mim. Matilda är även del av den fasta ensemblen på Alfons Åbergs kulturhus där hon medverkar som skådespelare, regissör och manusförfattare av nya föreställningar. 

Matilda Jelse
Gusten Adelklint
Sara Henriksson
Rikard Lekander
Helena Gezelius
Martina Käll
bottom of page